Vanhempien pelisäännöt

Vanhempien rooli

Vanhemmilla on suuri merkitys lapsen liikkumisen tukijoina ja liikunnalliseen elämäntapaan kasvattajana!

Vanhempien tehtävä on tukea ja kannustaa lasta hänen harrastuksessaan, kuunnella ja tarvittaessa lohduttaa. Joukkueurheilu tarjoaa oivallisen mahdollisuuden lapsille kuulua ryhmään ja harjoitella arvokkaita ryhmän jäsenenä toimimisen taitoja.

Varusteet

Vanhemmat hankkivat lapselle asianmukaiset varusteet (säärisuojat, sukat, jalkapallokengät). Säärisuojat ovat pakolliset kaikilla pelaajilla ja tästä säännöstä on pidettävä kiinni myös kaikissa harjoituksissa. Vakuutus ei korvaa jalkavammaa, joka on aiheutunut ilman suojuksia pelaavalle pelaajalle.

Pelipassi ja vakuutus

Sarjapeleihin osallistuvien lasten vanhemmat hoitavat lapsensa pelipassin ja vakuutuksen kuntoon ajoissa. Pelipassi maksetaan sähköisesti Pelipaikassa. Pelipassit ja vakuutukset ovat voimassa 1.1. – 31.12.

Seura hankkii jalkapallokoululaisille ja kaikille niille pelaajille, jotka eivät osallistu sarjapaleihin, korttelipassin ja tarvittaessa vakuutuksen.

Jäsen- ja kausimaksut

Vanhemmat maksavat jäsenmaksun ja kausimaksun seuralle. Perhealennus on 30€ kausimaksusta (perhealennuksen voi saada seuran eri tehtävissä toimivien vanhempien lapset sekä perheet, joista pelaa seurassa enemmän kuin yksi henikilö). Jäsen- ja kausimaksut tulevat sähköpostitse joko vanhemmille tai pelaajille itselleen.

Joukkuekohtainen tiedottaminen

Vanhemmat lukevat joukkueenjohtajan lähettämät tiedotteet.

Vanhemmat ilmoittavat ajoissa joukkueenjohtajalle, jos lapset ovat pitempään poissa harjoituksista tai eivät pääse peliin.

Sarjapelit ja turnaukset

Vanhemmat ottavat huomioon pelit ruokailua suunnitellessa. Ei liian raskasta ruokaa 2-3 tuntia ennen peliä. Se voi aiheuttaa pahanolon tunteen. Kun vatsa on liian täynnä, peliteho heikkenee.

Vanhemmat antavat valmentajalle työrauhan. On hyvä muistaa, että hän käyttää omaa vapaa-aikaansa lapsien eduksi. Kaikki pelilliset ohjeet kuuluvat valmentajille. Liialliset ohjeet kentän laidalta aiheuttavat lapselle/nuorelle hämmennystä ja sekaannusta. Reilu kannustus kuuluu tietenkin peliin. Negatiivinen huutelu kentän laidalla ei sovi reiluun urheiluhenkeen.

Vanhemmat käyttäytyvät peleissä asiallisesti  eivätkä huutele kentän reunalta erotuomaria tai pelinohjaajaa tai vastustajajoukkueen pelaajia arvostelevia kommentteja.

Kentällä on tupakointi sallittu ainoastaan sille varatussa paikassa (huoltorakennuksen takana), poissa lasten katseilta. Myös vierasjoukkueen lasten vanhemmat ohjataan kyseiseen tupakointipaikkaan.

Vanhemmat kuljettavat lapsia ja nuoria peleihin vuorollaan ja ovat mukana kimppakyydeissä. Kyydistä maksetaan pieni korvaus, jos näin sovitaan.

Vanhemmat vastaavat kioskilla myynnistä omalla kioskivuorollaan, jonka joukkueenjohtaja ilmoittaa. Kioskilla tulee olla 45 minuuttia ennen ottelun alkua. Kioskivuorossa oleva joukkue/vanhempi tuo mukanaan mahdollisesti itse leipomiaan leivonnaisia, seura vastaa kioskin muusta varustuksesta.